Bugun...


Satranç Köşesi

facebook-paylas
Gazoz!
Tarih: 01-07-2020 17:19:00 Güncelleme: 01-07-2020 17:22:00


90’lı yılların efsane reklam repliğiydi “On yüz bin milyon baloncuk”. Bir neslin matematik temelini alt üst eden, dillere pelesenk olan cümleydi. Bilinç altımıza gönderilen subliminal bir mesajdı belkide. Var olmayan bir sayı dizini, bilinç altımıza davet almadan yuvalanıyordu onun sayesinde.

Şimdi o nesil büyüdü. O nesilden camiada sporcu olanı da var, antrenör olanı hatta veli ve federasyon bağlantılı olanı. Hiç unutmadığımız ve bizimle birlikte büyüyen mesaj bir de bakmışız ki karşımıza neonlarla sunulmuş “ 1 milyon lisanslı sporcu” diye lanse edilmiş. Belli bir yaşa kadar sayısız başarılar gelmiş, alkışlar dinmemiş sonrasında kendiyle baş başa kalan sporcular ilk 100’e girememiş. Otellere harcanan aile bütçeleri almış başını gitmiş.

Elbette bu sloganı hayatında bir kez bile duyanın kolay unutamayacağı bu rakam karmaşası bize çok ters veya sorgulanması gereksiz geldi. İnanan, inanmayan bir sürü koca koca insan küçük kızın yanında ki sevimli arkadaşı gibi sustu kaldı.

Şimdi, pandemi sürecinde, daha önce bu konulara çok ta fazla kafa yormayan paydaşlar veya satranca gönül vermiş kişiler ufak ufak balonları patlatmaya başladılar. O tatlı, küçük kıza sempati duyanlar silkelenmeye başladı.

Ne reklammış? Camiaya bile kolayca uyarlanmış! Diye düşünürken aklıma yine bir gazoz reklamı geldi. Hadi madem uyanmaya başladın sayın paydaş buradan sonrası daha kolay “ GAZOZ OLMA, EFSANE OL !”

 
Fatma Mürvet Yalçın Gecegezen alınmıştır.


Bu yazı 2438 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARA
YUKARI