Bugun...


Satranç Avrupa Takımlar Şampiyonası Gürcistan da!
Tarih: 23-10-2019 17:30:08 Güncelleme: 07-02-2023 13:01:08 + -


Milli takımlar düzeyinde satranç takviminin en önemli turnuvalarından biri olan Avrupa Takımlar Satranç Şampiyonası, Gürcistan’ın Batum şehrinde 24 Ekim Perşembe günü oynanacak ilk turla birlikte başlıyor.

facebook-paylas
Tarih: 23-10-2019 17:30

Satranç Avrupa Takımlar Şampiyonası Gürcistan da!

 Açık ve kadınlar olmak üzere iki ayrı kategoride, 9 tur İsviçre Sistemi ile düzenlenecek şampiyonaya Türkiye de birer takımla katılıyor.
Açık kategoride milli takımımız büyük ustalarımız Mustafa Yılmaz, Dragan Solak, Emre Can, Vahap Şanal ve Muhammed Batuhan Daştan’dan oluşuyor. Kaptanlığını Oğulcan Kanmazalp’in yapacağı takımımız 2593 ELO ortalamasıyla şampiyonaya 17. sırada başlıyor. Eksiklerine rağmen Rusya’nın bir numaralı seri başı olduğu açık kategoride tam kadro katılan İngiltere, Polonya, Recebov’un kadroda olmamasına karşın Azerbaycan ve Ermenistan da iddialı beylikdüzü escort görünüyor.
Kadınlarda ise milli takımımız Ekaterina Atalık, Betül Cemre Yıldız Kadıoğlu, Kübra Öztürk, Sıla Çağlar ve Esma Doğa Duran tarafından temsil edilecek kadın milli takım antrenörümüz olan Adrian Mihalçişin’in kaptanlığında yarışacak. Toplamda 2340 ELO ortalamasıyla başlangıç sıralamasında 10. durumda. Genel tabloya baktığımızda ise kadın satrancı Rusya, Gürcistan, Ukrayna ve Polonya’nın ilk dört sırada başlayacağını söyleyebiliriz.
Açık kategoride Aronyan, Giri, Mamedyarov, İvançuk, Adams; kadınlarda ise Goryaçkina, Lahno, Cramling gibi oyuncuları izleme şansı bulacağımız şampiyonanın ilk turu 24 Ekim Perşembe günü TSİ 14:00’de başlayacak. Her iki takımımıza da ilk turda başarılar diliyoruz!




Kaynak: Haber merkezi

Bu haber 1545 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Son Dakika-Last Minute Haberleri

YUKARI