1979 MİLLİ TAKIM SEÇMELERİ
Lozan 1979 Avrupa Şampiyonası için milli takım seçmeleri takım halinde yapıldı ve elemeler sonunda iki takım finale kaldı:
* Nafiz Zorlu, Orhan Ekinci
Faik Falay, Sadık Arf
* Melih Özdil, Mustafa Cebren
Ferit Ojalvo, Nedim Türsan
Federasyon genel sekreteri Ferit Ojalvo ile Nedim Türsan'ın milli takıma alınacağı önceden açıklanmıştı ve biz kazanırsak rakip takımdan bir çift seçme hakkına sahiptik.
AÇIK, SEÇİK
Board 2
Falay ve Ekinci’ye karşı defans yaptığımız bu elde atağı dam kör ile aldım. As karo çektim, yedili kör oynadım ve bu açık, seçik anlatımdan sonra, Cebren için trefl dönüşünü bulmak zor olmadı.
70’li yılların başında, Suadiye’de Fenerbahçeli futbolcu Yaşar’ın kahvesinde, Orhan Ekinci ile birlikte tanıdığım Mustafa Cebren mükemmel bir kart oyuncusuydu. Buna rağmen milli takımı garantilemiş olmanın rahatlığı içinde oynayan Ojalvo ve Türsan ile birlikte, iyi anlaşmış rakiplerimize karşı fazla direnemedik. Bizi kolayca yenip, Türkiye'yi temsil etme hakkını kazandılar.
Zorlu, Ekinci, Falay, Arf, Türsan, Ojalvo genç ve yetenekli oyunculardı, fakat turnuvaya kadar olan süreci iyi değerlendiremediler. İsviçre'ye hazırlıksız gittiler ve ümit edilenin aksine başarısız oldular.
O yıllarda briç oynamaya başlıyan gençler, tecrübe kazanacak bir ortam bulamamış ve eğitim sorunu ile karşı-laşmışlardır. Eski oyuncular gençlere destek olmadıkları gibi, kitap okumamakla öğündükleri için, eğitici bir yol göstermekten çok uzaktılar.
Kitap okumanın ayıplandığı bir ortamda yetişen gençlerin aldıkları kötü sonuçları olağan karşılamak gerekir.