Bugun...



KYK Yurtlarında Satranç Eğitimi!

Ülkemizi yasa boğan deprem felaketinin ardından afet bölgelerinden gelen binlerce vatandaşımız Gençlik ve Spor Bakanlığımıza bağlı Yüksek Öğrenim ve Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarında misafir edilmeye başlandı.

facebook-paylas
Güncelleme: 21-02-2023 11:41:50 Tarih: 20-02-2023 16:21

KYK Yurtlarında Satranç Eğitimi!

Başkan Gülkız Tulay, depremden etkilenen çocuklara destek olmak amacıyla KYK yurtlarında kalan çocuklar için satranç eğitim projesi başlatılacağını açıkladı.

Afetzede vatandaşlarımızın yerleştirildiği Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Esenboğa Kampüsü KYK yurdunu ziyaret eden Başkan Gülkız Tulay, “KYK yurtlarında kalan çocuklarımız için satranç eğitim projesi başlatıyoruz. Satranç bu zor günlerin atlatılmasında en önemli sporlardan biri. Adım adım tüm KYK yurtlarında bu projeyi yaygınlaştırmayı planlıyoruz. Bu KYK yurdunu depremden etkilenen çocuklarımız için uygulayacağımız projenin uygulanmasında pilot olarak seçtik.” dedi.

Başkana yurt ziyaretinde Başkanvekili Aşkın Keleş, Asbaşkanlar Ömer Asım Ötegen, Nilüfer Çınar Çorlulu ve Genel Sekreter Mehmet Sedat Fırat eşlik etti. Başkan ve beraberindekiler KYK ziyaretinde Çubuk Belediye Başkanı Av. Baki Demirbaş ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Hizmetleri Şube Müdürü Yusuf Kılıç ile bir araya gelerek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Ardından Başkan afetzede vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerini iletti ve çocuk oyun salonunda çocuklarla sohbet ederek onlara satranç takımı dahil çeşitli hediyeler verdi.




Bu haber 1130 defa okunmuştur.


FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Son Dakika-Last Minute Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARA
YUKARI YUKARI